top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

ДАН ПОМОРАЦА 2021 - "A Fair Future for Seafarers"

Дан помораца, који се одржава 25. јуна сваке године, скреће глобалну пажњу на допринос помораца светској трговини. Како се свет полако креће кроз пандемију, важније је него икад не само признати напоре које су поморци уложили у одржавање ланца снабдевања отвореним, упркос изузетно изазовним некада и екстремним условима, већ и осигурати да будућност која се гради буде праведна према њима. Због тога је ИМО-ова кампања Дан помораца 2021. године одабрала мото "A Fair Future for Seafarers".


Другу годину заредом обележавамо овај дан када се стотине хиљада помораца и даље суочава са ограничењима као резултат пандемије COVID-19. Приступ репатријацији, излазак на обалу и медицинска подршка и даље представљају изазов. Иако је дошло до значајног смањења броја помораца захваћених кризом промене посаде, бројеви су и даље неприхватљиво високи.


У својој поруци о Дану поморца, генерални секретар ИМО-а Kitack Lim рекао је: "Наша кампања Дан помораца 2021. године темељи се на пружању подршке поморцима у изазовима повезаним са пандемијом. Циљ је привући глобалну пажњу на све области у којима је правичност важна. То укључује сигурност, сигурно окружење на бродовима, разумне услове рада, поштен третман у свим ситуацијама, као и поштовање права свих - без обзира на расу, пол и веру. "


УПРС овом приликом упућује честитке свим својим члановима као и свим поморцима, уз позив да у што већем броју наставимо активности у циљу побољшања услова помораца Републике Србије.


Срдачан поздрав и мирно море,

УО УПРС

97 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page