top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Обавештење за све чланове Удружења и заинтересовану јавност

Поводом злоупотребе имена Удружења помораца и позивања одређених новина на изјаве које ми никада и никоме нисмо дали ни као Удружење нити било који члан Удружења као појединац, те самим тим те неистините објаве и позивање на Удружење помораца не одражавају став Удружења. Због горенаведеног смо приморани да овим путем демантујемо све наводе појединих новинских портала који су објављивани минулих дана а у вези најаве измена пореске политике.

Наиме, свесни проблема узрокованих новим одлукама пореске управе које погађају све поморце у Републици Србији, Удружење се активно бави овом проблематиком али не на начин што ће по некомпетентним новинама давати изјаве већ тако што са својим члановима ради на сачињавању конркетних предлога како би се новонастала ситуација што лакше пребродила у корист помораца.

Наглашавамо још једном да Удружење помораца Републике Србије није “one man organization” већ је основано са циљем да представља став и глас, ако не свих, онда барем велике већине помораца и да служи као организација која ће радити на добробит свих помораца у Републици Србији а не као инструмент за самопромовисање појединаца, што је очигледно циљ појединих назови новинара/ки који бедним текстовима и непровереним информацијама каљају како свој тако и углед професије којом се баве, а која је нажалост због тавких професионалаца на ниским гранама.

Удружење помораца Републике Србије се оглашава искључиво преко свог web сајта и друштвених мрежа, те се текстови објављени на тим платформама могу сматрати јединим релевантним изворима информација везаних ѕа УПРС. Удружење је отворено за сарадњу и врло радо ће као глас струке дати одговоре, савете и информације на уредно послате упите али никако неће дозволити нарушавање свог угледа и злоупотребе имена Удружења.

Подсећамо да је Удружење помораца Републике Србије једино удружење овог профила у Републици Србији које је уредно регистровано у АПР-у и да као такво једино окупља активне поморце свих звања и заступа интересе и циљеве помораца.

Још једном позивамо колеге поморце да се придруже УПРС у што већем броју и дају свој допринос на решавању како овог новог тако и многих других проблема са којима смо суочени у овој нашој тешкој али часној професији.


Срдачан поздрав и МИРНО МОРЕ,

УО УПРС.

306 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page