top of page
Search

Састанак УПРС и МГСИ ( Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре )

Поштовани чланови и колеге поморци,


Обавештавамо вас да је 13.02.2023.г одржан састанак представника МГСИ и УПРС. Испред МГСИ присуствовали су помоћник министра г-дин Предраг Петровић и саветник за поморски саобраћај г-дин Предраг Јевремовић, док су Удружење представљали следећи чланови Управног Одбора: Бошко Шекеровић, Стефан Царевић, Јован Јовичић и Младен Царевић.

Изложени су горући проблеми који се тичу помораца и разговарано је о могућим решењима тих проблема.


Теме овог састанка су биле:

1) Статус помораца и порез

2) Формирање радне групе за решавање статуса помораца, договорено је да у тој групи буду и људи из МГСИ

3) Проблем непризнавања бревета из других држава као и потреба за што скоријим почетком рада Националне академије за обуку чланова посаде брода и поновном одржавању обука и сертификовања помораца у Србији

4) Поновно покретање поморског смера у Бродарској школи

5) Указано је на недостатке обрасца поморске књижице као и потреба за скоријим почетком издавања СИД ( Seafarers Identification Document )

6) Указано је на потребу проширења капацитета ЛК Београд, у случају усвајања предложеног законског решења статуса помораца


За разлику од ранијег периода, приметили смо крајње позитивну енергију међу новим кадровским решењима у МГСИ, где делује да постоји искрена воља за покретањем ствари са мртве тачке.

На нашу, већ дуго времена, испружену руку коначно смо наишли на одговор друге стране тако да је договорено да се практикују чешћи састанци где би се расправљало о проблемима помораца, договарала решења проблема и сумирали постигнути резултати.


На крају, користимо прилику да још једном захвалимо свим нашим члановима на указаном поверењу и пруженој подршци али исто тако апелујемо на све наше колеге поморце да схвате потребу за што бројним чланством и да кроз своје учлањење подрже рад Удружења.


Ако си поморац ово је и твоје Удружење!
1,218 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page